Water & Vuur
Impact

17 januari 2020

Onderstaande kreeg ik toegestuurd door Floris (19) na mijn vraag hoe hij de sessie’s bij mij ervaart en wat het hem al heeft opgeleverd. Dit is wat hij schreef:

Lezen

Ik heb al een groot deel van mijn leven trajecten gevolgd voor mentale hulp en ondersteuning. Uiteindelijk kwamen deze uit bij een teleurstellend resultaat waar ik dan maar zei dat ik ermee geholpen was zodat ik daar af kon sluiten. Toen ik de eerste keer bij Mirjam was voor een gesprek had ik al het idee “hè, dit kan wel eens anders worden”. Ik voelde me direct gehoord, begrepen en alsof ze snapte welk stukje puzzel ik zocht om aan mijn mentale puzzel bij te leggen.

Mirjam weet op verbazingwekkende wijze te “lezen” waar in je gedachten je dwars loopt en in de zin daarna spoort ze je al met een vraag aan die heel de mentale “dam” van dwarslopende gedachtes direct op schudden zet. Ik heb het altijd lastig gevonden emoties in woorden uit te drukken; in gesprekken bij Mirjam lijken deze zichzelf echter zelf uit te spreken. Ze tast door op zinnen waarvan ik zelf niet eens bewust van was dat er meer achter zat. En helpt mij op deze manier mijn gevoel voor mij begrijpelijk te maken zoals ik dat nog nooit heb gehad.

Even stil

Sinds de gesprekken gaat het heel goed met mij; ik kan dingen laten gaan omdat ik snap waar ze vandaan komen en wat ik erbij voel. Ik voel me trots op prestaties waar ik door Mirjam haar aandacht even bij stil sta. Ook dat deze gelukt zijn door bewuste keuzes. Ik kan bijna niet in woorden uit drukken hoe ongelofelijk veel rust, geluk, blijdschap en hoop ik heb gekregen in de korte periode bij Water&Vuur.

Na het lezen van wat Floris mij heeft gestuurd, was ik hier wel even stil van. De impact die je kunt maken in het leven van iemand anders door te doen wat je leuk vindt en te gaan staan voor wie je bent. Wauw, echt waanzinnig om dit terug te krijgen!

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me