Er is een grote angst die me nog behoorlijk kan triggeren, deze wil ik graag met jullie delen en wat er gebeurde vorige week. Ik ben bang voor loslopend honden en dan vooral voor honden op plekken die ik niet ken. In Italië gingen we elke ochtend een flinke wandeling maken en bij afgelegen huizen zijn loslopende waakhonden. Een leuke uitdaging voor mij. Ik liep daar in m’n blote benen en in de verte hoorde ik ze al. Pffff echt dan gaat m’n interne alarmsysteem direct aan.

Hoe dit zo kwam

Hoe ik aan deze angst kom? Als klein meisje van vier liep ik langs een huis met een super waakzaam hondje Floortje die me achterna kwam, elke keer weer, dag in dag uit. Ik scheet zeven kleuren stront en had elke keer angstzweet. Daarbij kwam dat ik op m’n vijfde bij mijn neef was die door een boxer gebeten werd in z’n gezicht. Ik vertrouwde die hond voor geen meter en liep hier steeds met een boog omheen mijn intuïtie hielp me toen al. Dat en alle andere honden die in een straal van een paar kilometer de huizen bewaakte bij het huis van m’n ouders van kleine kuitenbijters tot twee loslopende dobbermanns hebben deze angst gevoed.

Beschermer

Ik heb er geen last meer van enkel op vakantie haha, kleine sidestep voor jullie. We liepen op een verlate landweg en daar kwamen ze blaffend en grommend. Oké rustig, gewoon doorlopen en blijven ademen. Het is oké, een hondje bleef grommen en meelopen. Wat vind ik hiervan, volgens mij mag ik hiervan leren om m’n angst trigger te verkleinen. Wat er toen gebeurde was bijzonder. Ik zakte in vertrouwen en de angst maakt plaats voor rust. En de hond is de hele weg meegelopen als een soort beschermer. Ze liep voorop en wachtte dan op ons, langs huizen met honden. Ik zag aan haar dat het oké was. Kwispelend en soms haast lachend naar me kijkend. Ze liep verder mee, langs haar eigen huis helemaal tot aan het huis waar we verbleven. Dank je wel lieve hond voor je support tijdens deze bijzonder wandeling.

Heb jij ook een (grote) angst die je op bepaalde momenten enorm kan triggeren en hoe ga je hier dan mee om? Durf je de angst in de ogen te kijken of loop je er voor weg?

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me