Water & Vuur
CONTACT MAKEN

3 december 2019

Ik zat te wachten bij de zwemles van onze dochter, ze zwemt bij het revalidatiebad van het ziekenhuis. Ik ga dan wat drinken bij het koffiecafé en een podcast luisteren. Een oudere man en zijn zoon stonden achter me in de rij te wachten, ik hoorde hun gesprek zonder echt te luisteren. Ik had naar achteren gekeken met een glimlach.

BIJZONDERE ONTMOETING

Ik ging zitten en op moment liep de oudere man voorbij. Hij keek me aan en zei “Jij maakt wel makkelijk contact”. “Ja” was mijn antwoord. “En je bent ook een heel gevoelig persoon”. “Ja, dat klopt ook” zei ik. De man vervolgde zijn gesprek “Dat zie je aan jou en dat is mooi, want doordat je zo open bent geef je mensen iets. Een blik, een glimlach, of een gesprek, daarmee maak je het verschil”. Ik nam de woorden in me op. En zei “Ja dat klopt wel en dat ervaar ik ook zo, ik heb het wel moeten leren.” “Ik vond het maar lastig om gevoelig te zijn en zag dit een lange tijd als iets lastigs”. “Dat snap ik” zei de man. “Fijn dat je hier nu mee kunt omgaan, want jij hebt impact op anderen en dat is mooi!” Dit was namelijk heel wat jaren anders, voorheen was ik niet zo open en makkelijk in contact. Jaren heb ik me als een soort onzichtbare ninja door het leven bewogen en ja, het klinkt leuker dan het is.

50 JASSEN

Ik zorgde wel dat ik niet opviel en mezelf vooral aanpaste aan anderen of wat nodig was. Kwam er wel een gesprek dan zat ik vooral in de oordelen richting mezelf (ik heb toch niks interessants te melden, wie zit er nou op mij te wachten en nog veel meer van deze gedachten) Vooral niet gaan staan voor wie ik werkelijk was met alle kwaliteiten, kracht en grootsheid die daarbij hoorde.

Ik was een vrouw met 50 jassen aan, waardoor ik niet werd gezien en had mezelf afgesloten van anderen. Ik leefde vooral in mezelf, ik was een wandelend lijf maar het contact met mezelf volledig kwijt zonder dat ik dit doorhad. Ik heb veel jassen uitgedaan. Ik voelde me steeds meer mezelf, dit geeft ook heel wat bewegingsvrijheid en ruimte! Nu ben ik zichtbaar geworden voor anderen en vooral voor mezelf. Ik sta open voor ontmoetingen met anderen, hierdoor ontstaat écht contact. Dankbaar voor dit gesprek en de bewustwording!

Hoe ben jij in het maken van contact met anderen en mag jij er helemaal zijn van jezelf?

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me