Water & Vuur
ELKE KEER ANDERS

27 juli 2019

Vorige week op het festival ‘It all starts with a dream’ van @verie.nl een nieuwe ijsbad-ervaring gehad. Deze beleef je elke keer anders, afhankelijk van hoe je jezelf op dat moment voelt.

op reis in mijn eigen lijf

Het verschil met deze keer zat hem in de verbinding die tot stand kwam en de verbinding houden met jezelf. Ik werd naast de focus op ademhaling en mindset, mee op reis genomen in m’n eigen lijf. Gewaarworden van wat er gebeurde en wat ik voelde terwijl ik daar zat in een bad vol ijsklontjes. Het alarmsignaal je lichaam in het koude water, de adem die even stokt, de pijnprikkels op je huid.

warm door heel mijn lijf

Mijn adem werd rustiger maar het voelde alles behalve comfortabel. Verie vroeg me in gedachten naar een plek te gaan waar het warm was in mijn lichaam. Mijn aandacht ging naar mijn buik, op dat moment voelde ik diepe ontspanning en rust in heel mijn lijf komen. Wat mooi was dat deze warmte zich hierna verder verspreidde door mijn lichaam. Ik kreeg het warm terwijl ik in de kou zat.

Ik kon langer in het ijskoude water blijven zitten en het oncomfortabele gevoel was helemaal verdwenen. Op het moment dat ik het ijsbad uitstapte voelde ik in plaats van adrenaline, diepe ontspanning. Bij twijfel ga het gewoon doen, het is zo’n bijzondere ervaring elke keer weer!

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me