water-en-vuur-coaching-mirjam

Op deze foto ben ik 11 jaar, een fladderend meisje wat zich al behoorlijk aan het aanpassen was. De vlinder staat symbool voor de vrijheid en de onbevangenheid maar ook de maskers die we gaan opzetten. Ik vond dit altijd een hele mooie foto, puur en een mooie herinnering aan vroeger.

Kruispunten in m'n leven

Ik had als meisje het huisje boompje beestje idee als beeld van de wereld. Achteraf naïef maar in mijn wereld waren er geen tegenslagen, dingen die verkeerd konden gaan of oordeel. Dat was gewoon zo.

Wat ik heb gemerkt is dat ik op kruispunten in mijn leven de begeleiding miste die ik op dat moment nodig had om vanuit vertrouwen en veiligheid door te groeien. De fase van kleuter naar kind, van meisje naar vrouw, van basisschool naar middelbare, van student naar werken, van alleen naar samen in relaties en vriendschappen, van vrouw naar moeder, van samen naar een gezin, van werknemer naar ondernemer. Hierin heb ik zoveel geleerd en vooral vanuit het niet weten gehandeld en keuzes gemaakt. Of het de juiste waren daar kwam ik pas later achter. Groeiprocessen genoeg!

Wat kun je worden uitgedaagd op de momenten dat je in zo’n groeiproces zit wow! Heb het onlangs weer mogen ervaren en daarbij kwamen oude stukjes waar ik al op had gewerkt naar boven. Wat kan ik het mezelf dan toch moeilijk maken, vooral het niet weten. Het mooie is dat ik in gesprekken met anderen, het lezen van dingen die hier toevallig over gaan, wordt bevestigd dat dit zo normaal is.

Processen doorleven

Dat juist het niet weten en de verwarring helemaal oké is. Dat je dit mag toelaten en omarmen precies zoals het is. Dat controle willen hebben eerder stagneert dan helpt en dat je jezelf ook best rot mag voelen. Als je dit doet, ontstaat er ruimte en komen de antwoorden, inzichten en o ja, joh momenten. Je oude jij mag geholpen worden door de nieuwe jij om al die processen te doorleven, jezelf steeds verder vrij maken. Tot dat je het snapt en de kwartjes vallen.

Hoe zag jij de wereld als kind en welke fase(s) zijn daarin lastig geweest voor jou? Ik hoor graag jouw verhaal.

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

Vertel me

Verzenden