In coach gesprekken hoor ik vaak terug: “Ik wil graag groeien maar iets houdt me tegen”. Of “Wie zit er op mij te wachten” en “Is er wel plek voor mij?” Zo sprak ik vorige week een vrouw die graag wil gaan starten met haar eigen bedrijf. Ze zat vast in de overtuiging dat ze niet goed genoeg was om te gaan doen wat ze graag wilde doen. Er waren al zoveel anderen die hetzelfde doen.

Hoe doe je dat?

De vraag is: beweeg je vanuit je eigen plek? Dat is een veel interessantere vraag. Wanneer je jezelf afvraagt ‘is er wel plek voor mij’ dan denk je vanuit een tekort. Ik geloof in overvloed, er is een plek voor iedereen.

Het kan verschillende redenen hebben dat je niet vanuit je eigen plek leeft. Systemisch gezien kun je op de plek van vele anderen staan, onbewust omdat deze plekken vrij waren. Door je bewust te worden van je eigen ‘volwassen’ plek (jij voor je ouders en je ouders voor je opa’s en oma’s enz.). Dan voel je dat de stroom met je mee gaat bewegen en je niet hard hoeft te werken of tegen de stroom in hoeft te zwemmen. Je komt los uit verstrikkingen, verwarring of dynamieken.

Systeem energie

Als je gaat leven vanuit je eigen plek dan is alles mogelijk, ga je flow en overvloed ervaren. Dan gaat de (systeem) energie stromen en kun je vrij gaan bewegen.

Beweeg jij vanuit je eigen plek, ben je nog op zoek naar jouw plek of heb je echt geen idee wat die plek inhoudt? Mocht je vragen hebben stuur me gerust een DM, er is namelijk nog veel meer over te vertellen. 

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

Vertel me

Verzenden