Daar stond ik voor een bad vol met ijsblokjes, de meeste van onze groep waren er al in geweest. Voor mij de vierde keer en iets in me zei dat ik alle verwachtingen mocht loslaten mbt de andere keren. Ik stapte erin en met het zakken in het water vloog de angst naar m’n keel en ontnam me mijn lucht.

Vertrouwen

OkeĢ ik wil dit, het is veilig. De onrust en interne stress die ik in de voorgaande weken had opgebouwd waren enorm voelbaar in m’n lichaam. Ademen, o ja ademen...rustig in en lang uit. De knoop in mijn maag ook weer voelbaar, dit was wat ik had genegeerd in mijn lijf en kwam nu als een boomerang terug.

Boodschap is helder, ik mag trouw blijven aan mezelf ook in het ondernemen. Ik voelde de wilskracht omhoog komen, kom op ik ga dit doen. Op dat moment sprak Verie een woord uit; liefdevol een glimlach verscheen op m’n gezicht en ik kon de zachte kracht toelaten en de wilskracht ging naar de achtergrond. De zachtheid stroomde in mijn lichaam. Mijn ademhaling werd rustiger, de angst maakte plaats voor warmte en ik zakte dieper in de overgave en in vertrouwen.

Nieuwe ervaring

Yes, I did it! Dacht ik tijdens het opwarmen in de sauna. Weer kwam de boomerang terug, het werd onrustig in mijn lijf nog erger dan daarvoor. Alsof heel het gebied tussen keel en maag dicht zat en de knoop werd groter. Er zat een vogel in het weiland voor ons, een buizerd. (Ik deel in een story waar deze voor staat, erg kloppend!) Deze keek voor m’n gevoel dwars door me heen. Ik bleef zitten met Elvira en deelde mijn ervaring, de tranen rolde over m’n wangen. Ik wil zo nog een keer in het ijsbad, de cirkel is op deze manier niet rond.

Tijdens het wachten gaf Elvira aan graag samen in het ijsbad te gaan. Zodat we elkaar konden versterken met wat we daarin nodig hebben.

Daar gingen we, samen het ijsbad in, een nieuwe ervaring. In contact en verbinding met onszelf en elkaar. Bijzonder en heel helend. Dit was wat er nodig was, samen. Enorm dankbaar voor de liefdevolle begeleiding van www.verie.nl en de waardevolle ervaring samen met Elvira. Ik ging met een warm en tevreden gevoel naar huis. Nu was de cirkel rond!

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me