Water & Vuur
OPLADEN

25 november 2019

Hoe doe jij dat, hoe laad jij jezelf op? Het lukt mij steeds beter om momenten te pakken of in te plannen. Hier was ik voorheen minder goed in. Ik leefde van weekend naar weekend of naar die geplande vakantie, zodat ik dan kon opladen en bijtanken. Hierdoor vergat ik te leven in het nu en was me niet bewust van wat ik nodig had. Ik vergat te genieten van wat er wel was. Eens in de paar maanden resulteerde dit in een dag bijslapen in het weekend omdat ik overprikkeld, vermoeid of ziek was.

even inchecken bij jezelf

Tegenwoordig pak ik gedurende de dag/week mijn momenten om op te laden. Starten met een Yoga nidra sessie in de ochtend en even inchecken bij mezelf hoe ik me voel. Sporten, bewegen, in de natuur zijn, wat ruimte tussen m’n afspraken. Tv of Netflix verruilen voor het lezen van een boek, even bewust ademhalen.

Wist je dat wanneer je ieder uur, 5 minuten beweegt, je hersenen hier ook heel blij van worden? Je hersenen maken dopamine aan als je beweegt waardoor je daarna weer gefocust en positiever verder kunt.

Wat zou jij kunnen doen, al is het nog zo klein om tussendoor op te laden?

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me