Of ik een paardenmeisje ben? Nou nee, niet echt. Deze vraag kreeg ik de afgelopen jaren wel vaker aangezien ik ook opstellingen met paarden organiseer. Grappig omdat dit dus wel is wat mensen denken. Blijkbaar hebben ze de overtuiging dat als je dit werk doet, je ook een paardenmeisje ben.

Magisch

Ik ben niet opgegroeid met paarden, wat ik wel weet is dat ik me heel fijn voel tussen de paarden. Hun fijngevoeligheid, gefascineerd door hoe snel ze verbindingen leggen, hun grootsheid, hun liefde, hun zachte en toch confronterende kracht. Mijn eerste ontmoeting met paarden in combinatie met coaching ging vanzelf en was heel natuurlijk voor mij, alsof we dezelfde taal spraken. De samenwerking tussen paard en mens is magisch.

Ik kreeg laatst weer diezelfde vraag en het antwoord verraste me. “Nee, ik ben geen paardenmeisje, mijn dochter wel, die wil wel heel graag gaan paardrijden. Deze wens heeft ze al vanaf dat ze kan lopen. Ze is idolaat van paarden en ik zie mezelf door haar interesse in de toekomst wel op een paard zitten om samen met haar ritten te maken.” Zo zie je maar ;)

Volg je gevoel

Ik zie het ook bij de mensen waar ik mee werk. Hoe we soms vastzitten in denkpatronen en overtuigingen, van hoe we het geleerd hebben. ‘Ja maar daar heb ik geen papiertje voor dus dat is niet mogelijk’ of ‘ik wil heel graag voor mezelf starten maar het ondernemerschap is vast niet voor mij weggelegd’.

Het gaat om je ervaring, om jouw learnings en visie, volg je gevoel en je hart en laat je verrassen door wat er op je pad komt.

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me