De afgelopen weken is dit woord veel voorbij gekomen. In gesprekken, in beweging, in lezen van boeken/tijdschriften. Wat is ruimte voor jou? Waar pak je ruimte wanneer je het nodig hebt en wanneer geef je ruimte aan jezelf of aan een ander. Ik heb ervaren dat ruimte zoveel meer is dan het lijkt.

ruimte = groei

De ruimte die ik fysiek met m’n lijf inneem, mijn eigen ruimte, ruimte die ik inneem en aangeef(begrenzing). Ruimte die ik nodig heb als ik overprikkeld ben of behoefte heb, om in stilte te kunnen zijn. Ruimte die ik voel in m’n lichaam bij het beoefenen van Barre en yoga, door de extra lengte die ontstaat. De ruimte die ik voel in m’n lijf als ik ademhaal met het vullen van m’n longen. Als ik een aantal keer bewust diep ademhaal, dit ruimte en rust geeft in m’n hoofd. Mezelf ruimte geven betekent ook dat ik kan groeien (als mens, in relatie’s, als ondernemer) en vooruit kan.

leven vanuit grootsheid

Ruimte geven aan mezelf dat ik er mag zijn, precies zoals ik ben. Dat ik mag gaan staan voor wie ik ben en mezelf de ruimte geef om mijn mooiste leven te leven vanuit grootsheid. Delen of ergens over praten geeft ruimte. Enorm lachen zelf of met anderen geeft ruimte. Opruimen brengt letterlijk ruimte. Ruimte geven om te genieten van een dag sauna ook al is het een werkdag zonder je schuldig te voelen. Ik ervaar ruimte wanneer ik in de natuur ben of op reis. Ruimte geeft me een gevoel van vrijheid!

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me