Water & Vuur
SCHAKELEN

2 april 2020

Hoe is het voor jou in al je rollen? Ik heb er eerlijk gezegd behoorlijk aan moeten wennen! Van een vrije vogel die heerlijk aan het fladderen was, waarbij alles lekker liep zakelijk en privé naar een trowback in time. Wow dat was best heftig om te ervaren, dit was namelijk de tijd waarbij die rollen zo onduidelijk waren en ik mezelf wegcijferde voor de ander. Geen ruimte voor mijn gevoelens en wensen, dacht ik.

oude patronen

Schakelen in alles wat er was met twee ondernemers onder een dak, constant bij elkaar op de lip en de angst die zo voelbaar was. Gebombardeerd tot juf van 2 kids, op de rem met m’n bedrijf. Daarbij ben ik persoonlijk in een aantal oude patronen geduikeld van alles onder controle willen houden, slecht begrenzen en vooral goed willen doen voor de ander. Nu een aantal weken verder begint de balans te komen, er is een nieuwe structuur en er komt rust in huis. Ik heb ervaren dat ondanks wat er om me heen gebeurde het heel rustig bleef in mezelf en vertrouwen had. Ik bleef in verbinding met mezelf en wist daardoor wat ik nodig had. Door dit uit te spreken creëerde ik rmogelijkheden en bleef ook in verbinding met anderen.

keuzevrijheid

Ik ervaar nu hoe het is om online te werken op verschillende manieren. Ik heb flink geruimd in huis en veel onnodige dingen weggedaan. Ik heb hele fijne gesprekken gehad met mede ondernemers, wat heel inspirerend werkt. We hebben een nieuw dagritme gecreëerd waarbij iedereen zich fijn voelt en leven van dag tot dag.
Het voelde als teruggeworpen worden in de tijd maar het was alleen de trigger naar vroeger. Ik had mezelf vastgezet in dat gevoel en heb ervaren dat dit niet nodig is, uitzoomen en vanuit dit moment schakelen. Hierin gaf ik mezelf keuzevrijheid om te kijken hoe ik het nu wil en daardoor ontstond ruimte. Ik kan binnen de kaders weer fladderen en dat voelt heel fijn!

Hoe is dat voor jou, hoe heb jij de afgelopen weken ervaren? Ben jij tegen dingen aangelopen en hoe ben je hiermee omgegaan?

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me