Water & Vuur
SPIEGELBEELD

10 januari 2020

Wie zie jij als je je spiegelbeeld ziet? Klopt wat je ziet, met hoe je jezelf voelt of zie je maskers en heb je oordelen en onzekerheden over wat je ziet. Hoe meer congruent je binnen -en buitenwereld voor jezelf zijn, hoe blijer jij met het beeld bent over en van jezelf. Dit werkt ook door in contact met anderen. Ben je altijd eerlijk in wat je zegt en voelt? Of leef je vanuit overtuigingen en zeg je de dingen omdat het zo hoort of ze niet durft uit te spreken?

NIET BLIJ

Als ik naar mezelf kijk, dan was dit altijd een dingetje. Ik was niet blij met wat ik zag. M’n ogen spraken boekdelen en daardoor vermeed ik de blik liever met mezelf. De gejaagdheid, angst, onzekerheid en moeheid die ik zag, daar werd ik niet blij van. Ik wist ook niet wat ik er mee moest, zo was het nou eenmaal. Zo ook de confrontatie met anderen en eerlijk zeggen wat ik dacht of voelde. Niemand wist eigenlijk echt wat er in mij speelde omdat ik me zo had aangepast.

GEEN MASKERS MEER

Ik kan uit ervaring spreken dat dit vaker nog meer problemen of frustratie’s met zich meebracht. Het verschuilen achter maskers en het gewenste gedrag vertonen leverde me weinig op. Wanneer ik nu in de spiegel kijk zie ik rust, energie, een sprankeling en ben ik blij met wat ik zie. Ook als m’n ogen op standje onweer staan. M’n binnen -en buitenwereld kloppen met elkaar en zijn congruent. Hoe is dit voor jou, wat zie jij als je je spiegelbeeld ziet? Kun jij jezelf in de ogen aankijken en klopt dan wat je ziet met wat je voelt?

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me