Water & Vuur
STAPPEN ZETTEN

5 maart 2020

Ik ben deze post gaan schrijven door wat ik tegenkwam in een aantal coachgesprekken. Tijdens het schrijven merk ik dat er iets wringt. Ik weet niet wat het is maar ik kom er niet uit. Niet tevreden met wat ik heb geschreven, titel wijzigen, tekst wijzigen en nog niet tevreden. Zo'n dag dat het anders loopt dan je zou willen. Ik heb het daarom maar weggelegd en heb mezelf op andere dingen gericht.

WAT IS JOUW BEWEGING?

Na een aantal gesprekken over dit onderwerp wat me mooie inzichten opleverde, ga ik er vandaag mee verder. Soms is het niet het moment, heeft voor mij ook te maken met timing en de juiste mindset. Wat is jouw beweging in het zetten van stappen?

  • Ga je recht op je doel af zonder je te laten afleiden.
  • Zet je stappen en schakel je bij waar nodig.
  • Stagneer je doordat je geen overzicht hebt waardoor stilstand ontstaat.

Sommige dingen weet je niet van te voren. Zeker wanneer het om een groeiproces gaat waarbij je graag iets wilt wat nog niet eigen is. Je gaat jezelf hierdoor ontwikkelen en op een andere manier naar jezelf kijken. Het heeft tijd nodig en gaat gepaard met het zetten van stappen, uitproberen en vallen en opstaan.

HELDERHEID KRIJGEN

Hierin kun je weerstand tegenkomen of frustratie. Terugvallen in het oude terwijl je heel goed weet dat het niet goed voor je is, het overzicht kwijtraakt of in de stress schieten. Je krijgt ook te maken met Yes-momenten, inzichten en positieve ervaringen. Groeien is als het afpellen van een ui, elke keer een laagje verder. Steeds meer bewust van wie je bent en wat erin jou leeft. Helderheid krijgen in jouw denken en handelen. Door welke overtuigingen laat jij je tegenhouden om stappen te kunnen zetten? Ga je hard werken tegen de stroom in, of ga je met de stroom mee en laat je het op je af komen? Elke stap is er een (groot of klein), je hebt ook niet in een dag leren fietsen. Geef jezelf tijd en ruimte, YOU CAN DO THIS!

Wat is jouw ervaring hiermee, ik lees het graag!

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me