Yes! Vandaag hadden de kids hun laatste schooldag en zwaaide ze hun juffies uit om daarna aan de vakantie te beginnen. Tegenwoordig ben ik er aardig chill onder, dit was de voorgaande jaren wel anders.

Ruimte voor mezelf

Kreeg al stress van het idee 6 weken met de kids. Mijn referentiekader was niet fijn en dit werd mijn voorbeeld voor de andere vakanties. Hoe ik het allemaal zou regelen in combinatie met m’n werk, hoe ik de kids ging vermaken en hoe ik ging balanceren zeker nu met mijn eigen onderneming. Ik zette mezelf vrij snel op de laatste plaats, zorgde dat iedereen niks te kort kwam en mijn batterij werd langzaam steeds leger.

Waarom ervaar ik dit dan nu anders, ik heb leren begrenzen en grenzen aangeven en structuur. Een mama ben je dag en nacht ook op vakantie en als ondernemer wil ik ook graag de tijd benutten die ik nodig heb om er volledig te zijn voor m’n klanten. De kids gaan gewoon naar de Bso zodat ik kan werken en zorg voor een goede balans in dingen met de kids doen, ontspanning en ruimte voor mezelf en samen met Remco.

Hoe is voor jou de combi in moederschap en ondernemerschap in de vakantieperiode? Draai jij je hand er niet voor om, of is het een uitdaging? Hoe ga jij het de komende weken regelen zodat ook jij een vakantiegevoel kunt ervaren?

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

Vertel me

Verzenden