Ik ben opgegroeid als een vrolijk meisje, maar dat is niet altijd zo gebleven. Ik was vroeger al bovenmatig geïnteresseerd in alles om me heen. Ik wilde alles weten.
Mijn verhaal

Het ontstaan van Water & Vuur

Ik ben opgegroeid als een vrolijk meisje, maar dat is niet altijd zo gebleven. Ik was vroeger al bovenmatig geïnteresseerd in alles om me heen. Ik wilde alles weten. Ik was veel in de natuur en voelde een passie voor alles wat leeft, beweegt en kleur heeft. Ik wilde creatief zijn en vanuit niets iets maken. Op jonge leeftijd stelde ik levensvragen die me bezighielden en stopte pas met vragen als het antwoord kloppend was. Ik was heel nieuwsgierig. Vooral in de mens en hoe die zich uitten (of niet), want ik voelde toch wel hoe het zat. Ik voelde wat nodig was en was een ster in meebewegen met de ander. Ik was geliefd, maar toch voelde ik me anders dan anderen.

Toen kwam er een moment dat iets in mij veranderde. Ik werd een stil meisje, het sprankelende meisje verdween, zonder dat ik het door had. Ik bewoog alleen nog maar mee met anderen en ging leven in aanpassingen. Over mijn eigen ‘ik’ kwamen laagjes en andere overtuigingen. Ik werd in plaats van dat blije extroverte meisje, een introverte waarneemster. Iemand die vooral luisterde. Ik vergat hoe ik ook mijn stem kon laten horen. Het maakte me onzeker en ik ging steeds meer in mezelf leven.

Het voelde voor mij alsof ik mijn emoties niet meer kon delen. Ik deed me anders voor dan hoe ik me daadwerkelijk voelde. En hoe rot ik mezelf van binnen ook voelde, ik wist het altijd met een lach te verbloemen. Ik creëerde een negatief zelfbeeld. Ik was streng voor mezelf, gaf geen grenzen aan, zat vooral in de fixed mindset en was alleen maar hard aan het werken. Ik wilde alleen maar goed doen voor anderen, want daar haalde ik voldoening uit. Hierdoor bleef er weinig energie over voor mezelf. Emoties werden onderdrukt waardoor ik ook fysieke klachten kreeg. Een burn-out lag op de loer en op mijn 23e kwam ik thuis te zitten. Ook het moederschap heeft me hierin volop uitdagingen gegeven. De pijnlijke waarheid en overwerkte emotie's die in me zatten werden zichtbaar en vroegen om aandacht.

Pas later snapte ik het. Ik was iemand anders geworden. Iemand gevormd door mensen, situaties en gebeurtenissen om me heen. Ik onderdrukte mezelf continu. Mijn rivier kon niet meer stromen en was dichtgeslibd, waardoor ik leefde in de modder. Ik verloor het zicht op mijn kern, wie ik echt was. Daarna keek Ik naar elke individuele dam die de rivier blokkeerden. Toen begreep ik waaruit mijn rivier was opgebouwd en leerde ik kennen wie Mirjam nou echt was. Mijn horizon werd weer zichtbaar en vulde mijn leven met kleur. Mijn rivier stroomde weer door bewustwording en zelfzorg. De wereld waar mijn rivier weer in mocht stromen werd steeds mooier. Ik gaf het meer en meer aandacht, alsmede mijn missie.

Het was een avontuur dat ik met mezelf ben aangegaan. Een avontuur waarbij ik de juiste hulp heb opgezocht van anderen. Door gesprekken te voeren, trainingen bij te wonen en opleidingen te volgen, kwam ik dichter tot mijn kern. Ik veranderde in een versie van mezelf waarbij het water weer ruimte kreeg om te stromen. Waarbij ik de sprankel van dat kleine vrolijke meisje weer kon voelen. Om die passie van vroeger weer te ervaren in mijn leven van nu. 

Door mijn ervaring in systemisch coachen en familieopstellingen heb ik een basis voor mezelf gelegd. Ook het moederschap heeft me hierin volop uitdagingen gegeven.
Een avontuur wat ik met mezelf ben aangegaan

Wat er daarna gebeurde

Ik heb geleerd om situaties, emoties en gedragspatronen te (h)erkennen. Deze kwaliteit zet ik nu in, om anderen te begeleiden in het vinden van hun eigen pad. Om hen te inspireren en om door te kunnen pakken. Want wat ik heb bereikt na wat ik meemaakte, is iets wat ik iedereen gun. Het heeft me geraakt, tot in het diepste kern van mezelf. Door die kern naar boven te halen, leerde ik mezelf te begrijpen. Vanuit daar ben ik alleen nog maar gegroeid. Ik ben de persoon geworden waar ik vandaag de dag zo gelukkig mee ben dat ik die kan en mag zijn. Het proces kan erg lastig zijn. Ik miste, toen ik jong was, zelf de begeleiding in tonen van emoties. Ik ging zelf op zoek naar hoe ik dit moest doen. Het heeft mijn intuïtief- en waarnemend vermogen gesterkt. 

Daarnaast verdiepen processen mij nog steeds op mijn pad. Waar ik elke keer weer van leer en groei. Om mezelf te zijn, in wie ik ben in de gelaagdheid van het mens zijn en als multidimensionaal wezen die ik ook ben. Bij Water & Vuur krijg je de mogelijkheid om op een liefdevolle en daadkrachtige manier jezelf te hervinden. Om vanuit je eigen authentieke energie door te groeien als persoon en als ondernemer. Zodat jij zelf de regie kunt pakken en je eigen leven kunt leven, in plaats van dat je wordt geleefd. Ik ben er voor de mensen die dit aan durven te gaan en een 'JA' voelen ook al weet je nog niet precies hoe en wat. Voor mensen die antwoorden zoeken op de vragen die ze zichzelf nog niet gesteld hebben. Ik ben er voor jou.

Liefs, Mirjam
Je werkt op verschillende thema's. Om de systeemenergie te laten stromen en inzichten te krijgen.