Mirjam is voor mij een magische vrouw. De manier hoe ze kijkt naar de wereld, dit leven en de woorden die ze kiest om dat te delen. Het is vaak fijn om te lezen wat het anderen heeft opgeleverd, die je zijn voor gegaan. Ik neem je hieronder mee in hun verhalen.
Reviews

Ervaringen van anderen na hun avontuur

Het is vaak fijn om te lezen wat het anderen heeft opgeleverd, die je zijn voor gegaan. Ik neem je hieronder mee in hun verhalen.

Mirjam is voor mij een magische vrouw. En ik ben stiekem een beetje van haar gaan houden. De manier hoe ze kijkt naar de wereld, dit leven en de woorden die ze kiest om dat te delen. Ik vind hier herk

Renee Nagel

Mirjam is voor mij een magische vrouw. En ik ben stiekem een beetje van haar gaan houden. De manier hoe ze kijkt naar de wereld, dit leven en de woorden die ze kiest om dat te delen. Ik vind hier herkenning.

Toen Mirjam mij een eerste vraag stelde, voelde ik sterk de uitnodiging om te delen. Het voelde veilig om een kwetsbaar en open antwoord te geven. Een kennismaking volgde, waarvan ik de verwachting had dat dit een snelle intake van een half uurtje zou zijn. Niks was minder waar. Mirjam geeft altijd een overvloed aan ruimte om te zijn, je verhaal te doen en om je te begrijpen. Mijn verhaal was warrig, lastig onder woorden te brengen en wat was nou mijn daadwerkelijke vraag? Mirjam tuned in, vraagt, luistert, vraagt door en voelt echt. Met als resultaat een treffende vertaling van mijn binnenwereld. En helderheid over wat er mocht gebeuren.

Samen op reis. Daar gingen we dan. Soms zorgt Mirjam voor liefdevolle, maar de nodige turbulentie. Soms is het een snoepreisje en geeft ze je allerlei cadeautjes. En op andere momenten verlang je naar huis, want nobody said it was easy. Maar het mooie is dat alles wordt omarmt. Alles is precies de bedoeling. Al kan je de eindbestemming nog niet zien, de beweging en transformatie zijn immens, op elke laag. En Mirjam is daar, rustig en geaard.

Na deze transformerende en unieke reis sta ik stevig en bewust in mijn leven. Ik heb mogen ervaren hoe krachtig mijn gevoeligheid en intuïtie zijn. En hoeveel wijsheid hier in huist. Ik heb een zachte en liefdevolle blik inwaarts kunnen creëren, waardoor ik echt voel dat ik een prachtig mooi en authentiek mens ben. De vrijheid voelen om mijn eigen leven te leiden, keuzes te maken die mij dienen. En dat ik hierin elke dag kan en mag leren.

Renee

Jouw begeleiding was, zacht en liefdevol maar je hebt mij ook vaak een spiegel voor gehouden.

Nikkie Potjes

Wauw, wat een mooie weg hebben we samen afgelegd. Je was een rustige, stabiele factor. Ik heb geleerd mij helemaal open te stellen en mijn donkere stukken ook aan mogen kijken. Jouw begeleiding was, zacht en liefdevol maar je hebt mij ook vaak een spiegel voor gehouden.

Hoe jij de dingen aanvoelt was bijzonder mooi en fijn. Ik kon volledig mijzelf zijn en weet dat ik mij niet langer groot hoef te houden. Mede dankzij jou.

Je hebt mij weer laten voelen wie ik ben en waar ik écht voor sta. Je hebt mij door stukken heen geholpen die ik nog aan mocht kijken. Je was er ook tussen de sessies door voor mij maar liet ook genoeg ruimte waardoor ik echt heb geleerd er ook weer voor mijzelf te zijn.

Thuis te komen in mijn lichaam en mij ook daar veilig te voelen.

Dankjewel voor alles - Nikkie

Met bijzondere sessies en heldere oefeningen, leerde ik een verschil te maken tussen wat bij mij hoort en bij anderen, en dat in die zin daar te laten of terug te geven.

Mariëlle van Egmond

“Onze eerste kennismaking was een bijzondere. Er hing zoveel verzadigende resonantie en instant begrip in de lucht, dat ik na een half uur ratelen ineens stil viel, en rust ervaarde. Ik liep vast en kon niet meer duidelijk duiden waarin of waardoor. Daar waar ik geen vertrouwen meer had, in de medemens, het leven en mezelf, daar was Mirjam stellig en vol van vertrouwen. Ik heb me in dat stilte moment overgegeven, het gevecht tegen het onbenoemde losgelaten en ben met Mirjam op reis gegaan.

Op zoek naar mijn bestemming, op zoek naar de weg en met coulance en begrip voor het verleden. Mirjam wist een ding zeker voor mij: sessies zoveel mogelijk buiten in de natuur, waar mijn verwondering en nieuwsgierigheid gevoed wordt, als deel van een groter geheel. En in die sessies gebeurde er van alles, de metaforen die in het groen voor het oprapen liggen en de kracht en schoonheid van het grootse kleine, deden mij mijn ogen openen voor mezelf en mijn plek in deze wereld. Mirjam heeft me geholpen mijn drijfveren te zien, mijn bestemming te voelen en mijn verleden en die van mijn voorgangsters een plaats te geven.

Ik merkte dat ik vrolijker werd, minder zwaarmoedig en opener. Met bijzondere sessies en heldere oefeningen, leerde ik een verschil te maken tussen wat bij mij hoort en bij anderen, en dat in die zin daar te laten of terug te geven. Ik heb geleerd om naar mijn kracht te gaan, rust te vinden en mijn eigen licht te mogen laten schijnen. De sessie met de paarden en Esther was een inspirerend cadeautje en heeft mijn liefde voor het wonderbaarlijke en onuitgelegde ontastbare, aangewakkerd en gevoed.

Dagelijks denk ik wel terug aan een van de sessies en ben ik intens dankbaar voor deze bijzondere reis, in mijn eigen reis in dit leven, dat is wat Mirjam mij heeft gegeven. Zoals reizen is, vol van prachtige lessen, dierbare herinneringen, verwondering, verrijking, avonturen, spannende momenten, diepe emoties en trots op het pad dat is afgelegd, zo sluiten we deze reis af. Met weemoed en spanning omdat ik nu weer alleen verder reis, maar ook met een spreekwoordelijke goede borrel, om het leven, onze weg daarin en alles wat dat behelst te vieren.

Woorden zijn -zoals ik zo vaak ervaar- ontoereikend, maar dat zal in deze in het geheel wel recht getrokken worden. Daar vertrouw ik op. GO GO GO Mir, you rock!"

Alle liefs, Mariëlle

De voorbije maanden heb ik het geluk gehad dat Mirjam naast me is gaan lopen. Ik kwam niet echt met een duidelijke vraag, maar veel verschillende facetten waarbij ik voelde dat er iets niet lekker lie

Marjolijn Bijman

De voorbije maanden heb ik het geluk gehad dat Mirjam naast me is gaan lopen. Ik kwam niet echt met een duidelijke vraag, maar veel verschillende facetten waarbij ik voelde dat er iets niet lekker liep.

Ik was meteen op mijn gemak en vertrouwd met Mirjam. Ze zag heel snel de puzzel en alles wat bij mij knelde werd aangekaart en stap voor stap begonnen zaken op zijn plaats te vallen. Vroeger, privé, wie ik ben, waar ik vandaan kom, waar ik nu ben en waar ik naartoe wil.

Niet alleen voor mij als persoon, maar ook voor mijn bedrijf en hoe ik daarin sta. Alles werd heel rustig maar zeer helder benaderd en ik voel dat elk aspect uitgebreid behandeld is. Ook van belang is voor de stappen die ik wil maken en in verbinding met elkaar staat.

Mirjam heeft op haar eigen authentieke manier mijn puzzel mee in elkaar gezet en me veel laten inzien. Elke sessie was anders en ik ben ontzettend blij voor het vertrouwen dat Mirjam in zo'n korte tijd heeft weten te creëren om je "eigen verhaal" goed te kunnen inzien. Ik ben ontzettend dankbaar voor de sessies en heb het vertrouwen dat ik zelf heel veel mooie stappen kan gaan maken. Dankjewel Mirjam.
 
Liefs, Marjolijn

Met Mirjam kun je de diepte in. Ze is zorgvuldig en aandachtig. Verplaatst zich in wat op dat moment nodig is en schakelt moeiteloos met je mee.

Noë Roostee

Met Mirjam kun je de diepte in. Ze is zorgvuldig en aandachtig. Verplaatst zich in wat op dat moment nodig is en schakelt moeiteloos met je mee. Bij haar kan je je vrij voelen om alles naar de oppervlakte te brengen. Stap voor stap. Je voelt daarbij steeds haar onvoorwaardelijke steun en brede kennis.

Ik voelde altijd een remmende trekkracht op meerdere vlakken en kon daar moeilijk van los komen. Door bepaalde zaken ‘aan te kijken’ kan ik nu zeggen dat die trekkracht is weggegleden. Ik gun het iedereen om deze ademruimte te voelen en de sleutel naar het heden.

Mirjam heeft mij de sleutel gegeven. Het is geen ‘quick fix’ en juist daarom zo effectief. Door de intuïtieve en inspirerende manier waarop Mirjam je begeleidt tijdens een traject, bewandel je samen de weg naar het punt waarop je denkt: ik kan het nu zelf en voel me VRIJ!

Liefs Noë

Ik geloof in de helende werking van de natuur, in het hier en nu zijn, transformeren en bewust worden door te ervaren.

Marloes 

Na een periode van veel veranderingen voor mij op zowel werk als privégebied was ik even de connectie met mezelf kwijt. Ik ging op verstand en zat vooral in mijn hoofd. Ik wist dat het ergens nog zat maar ik kon er niet meer bij. Het was daarom tijd voor een volgende stap in mijn persoonlijke groei. Omdat ik al best het een en ander op dit vlak had gedaan was ik op zoek naar iemand met wie ik dat volgende stapje kon zetten. 

Toen ik Mirjam voorbij zag komen voelde ik direct van binnen dat ik in contact met haar moest komen. Haar aanpak bleek exact wat ik nodig had en wat ik nog niet eerder had ervaren. Alles werd met zoveel zachtheid, geduld en liefde aangestipt. Dat was echt nieuw voor mij. Ik leerde van haar dat ik dit ook zelf mocht gaan doen en nu wist ik eindelijk ook hoe. Door de dingen die ik heb kunnen loslaten sta ik weer in mijn kracht en voel ik 'het' weer. Mirjam is met haar uitstraling, de dingen die ze zegt en die ze laat voelen als een engel die op mijn pad is gekomen. Dankjewel dat je dit stuk met mij hebt bewandeld. 

Liefs Marloes

Ik heb me in dat stilte moment overgegeven, het gevecht tegen het onbenoemde losgelaten en ben met Mirjam op reis gegaan.

Judith 

“Ik gun iedereen een Mirjam. Iedereen die verandering wil, die het echt VOL wil aangaan. Je volledig open zetten en je er volledig aan overgeven, niet alles willen verklaren. Ik ben Mirjam eeuwig dankbaar voor het begeleiden van mijn eigen proces.

Voor mij was het traject er een die niet uit te leggen is een met 'n vleugje magie en dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar zo heb ik het ervaren. Om comfortabel te zijn in het oncomfortabele. Om mijn gevoel te volgen, ook als je nog niet precies weet wat het je gaat brengen. Ik heb mijn rollen in relaties helder gekregen, de patronen die ik zelf had maar ook de patronen in verschillende relaties

Mirjam heeft mij op een hele fijne manier dingen in laten zien en me ondersteunt bij mijn proces. Fijn wandelen in het bos, maar ook praktisch aan de slag en opdrachten voor thuis. Ze heeft echt kennis van hoe je lichaam en psyche werken en deze combineert ze met allerlei mooie methodes.

Soms wist ik er geen woorden aan te geven en was Mirjam mijn stem. Niet door te zeggen wat ik voelde maar door de juiste vragen te stellen zodat ik wel bij dat gevoel kon. Om te ervaren wat is van mij en wat is van de ander en om dingen van een afstand te kunnen bekijken. En liefde….daar draait alles om en die begint met liefde voor jezelf! Ik dacht dat ik die echt wel had, daarvoor kwam ik niet bij Mirjam. Ik heb gaande de weg ervaren dat die zelfliefde die ik dacht dat ik had toch echt anders is dan wat ik nu ervaar en die nu pas kan gaan stromen." 

Liefs, Judith

Mirjam kan zo goed aanvoelen wat je precies nodig hebt. De manier hoe Mirjam de ruimte aan je geeft, je jezelf laat zijn en ook jezelf opnieuw laat zien, is heel zacht en voelt veilig.

Katja Markelova

“Ik heb mijn magie (her)ontdekt dankzij jou en jouw begeleiding in mijn proces. Dank je wel voor voor het openen van mij, ook al was het soms best intens en heftig.”

Mijn traject met Mirjam was niets anders dan magisch. Mijn proces en transformatie was en blijft nog steeds onbeschrijfelijk. Van puur denken naar voelen en coherentie; van hard werken en mezelf ziek maken naar zacht en lief voor mezelf zijn; van go-go-go naar doen vanuit zijn.

Mirjam kan zo goed aanvoelen wat je precies nodig hebt. De manier hoe Mirjam de ruimte aan je geeft, je jezelf laat zijn en ook jezelf opnieuw laat zien, is heel zacht en voelt veilig. Ik ben heel dankbaar dat ik Mirjam mocht ontmoeten en samen heb kunnen werken met haar.

Liefs Katja

Afgelopen jaar heb ik na twintig jaar afscheid genomen van mijn baan. Mirjam heeft me daar enorm in geholpen.

Erdy Verbruggen

Afgelopen jaar heb ik na twintig jaar afscheid genomen van mijn baan. Hoewel fysiek afscheid nemen er door de omstandigheden en Corona niet echt van gekomen is, heeft Mirjam me geholpen dit systemisch wel te doen. En dat is echt belangrijk om te doen heb ik gemerkt, want na twintig jaar was ik behoorlijk verweven met de organisatie waar ik werkte. Heel mooi om inzichtelijk te krijgen wat deze baan me allemaal gebracht heeft en wat ik daarvan met me mee wil nemen naar de toekomst.

Mirjams ontwapenende manier van begeleiden is heel waardevol voor mij geweest. Haar liefdevolle confrontatie maakt glashelder wat er is in het moment en ze voelt feilloos aan wanneer er ook wat humor toegevoegd mag worden om wat lucht in het geheel te brengen. Het proces wat ik samen met Mirjam heb mogen doorlopen heeft me geholpen te gaan voelen wat mijn nieuwe pad mag zijn. En de eerste stappen daarin te zetten.

Dankjewel lieve Mirjam!

Mirjam heeft mij begeleid in mijn persoonlijke ontwikkeling en in het nog beter neerzetten van mijn merk.

Suzanne Wisse

"Ik heb Mirjam leren kennen als een fijne, attente en meevoelende vrouw. Mirjam heeft mij begeleid in mijn persoonlijke ontwikkeling en in het nog beter neerzetten van mijn merk. Wat ik heb geleerd is dat het ondernemen zoveel leuker en interessanter wordt wanneer je dit samen mag doen, wanneer je je struggles kunt delen en wanneer er met je wordt meegedacht.

Alleen is echt alleen en vanuit die positie kom je niet zo snel verder. De samenwerking met Mirjam heeft ervoor gezorgd dat ik sprongen kon maken. Mirjam heeft mij aan het denken gezet, aan het werk gezet zodat ik verder kon komen. Zo kreeg ik meer inzicht in mijn familiesysteem, waar ik vandaan kom en wat ik vandaag de dag nog allemaal meeneem aan niet helpende overtuigingen. Ik kan hierin nu zachter zijn en er meer afstand van nemen. Mirjam heeft mij laten praten zodat zij tot de meest magnifieke teksten kon komen die ik weer kon plaatsen op mijn website. Zodat ik nu veel beter naar buiten kan brengen wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Er zit nu meer structuur in mijn werkzaamheden, ik weet hoe ik de focus kan behouden en voel meer zelfvertrouwen over mijzelf en hetgeen ik uitdraag. Al met al was het een waar avontuur waar ik ben een warm gevoel op terugkijk."

Lieve Mirjam, dank je wel voor wie je bent en wat je doet.

Een deel loslaten uit het verleden was toch wel een van de belangrijkste dingen om weer te kunnen kijken naar het hier en nu

Stefanie van Beijnum

"Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen om aan te slag te mogen gaan voor en met mezelf! Een deel loslaten uit het verleden was toch wel een van de belangrijkste dingen om weer te kunnen kijken naar het hier en nu! Dat had ik helemaal zelf niet zo in de gaten. Ik dacht dat het juist het hier en nu was waar ik zo’n “last” van had.

Fijn dat jij mij hebt geholpen laagje voor laagje af te pellen! Open zijn over gevoel naar familie en vrienden is wat dit mij ook gebracht heeft. Ik vond het erg fijn dat je elke week een stukje herhaalde van de laatste sessie, hoe was het met mij? En hoe is het gegaan? Om daarna kijken naar nieuwe uitdagingen. Dank je wel Mirjam"

Liefs Stefanie

Met bijzondere sessies en heldere oefeningen, leerde ik een verschil te maken tussen wat bij mij hoort en bij anderen, en dat in die zin daar te laten of terug te geven.

Wendy van Zandvliet

"Wat ben ik je ontzettend dankbaar voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Onze eerste kennismaking was en voelde meteen goed. Ik ging een traject met je aan en jij met mij en wat heb ik veel geleerd. Het was confronterend, een lach en een traan, boos en bang alles kwam voorbij tijdens onze sessies midden in de natuur. In de regen of met een heerlijke zon. Een vlinder en een windvlaag die dan ineens uit het niets voorbij kwam. We hadden zelfs een bloem vernoemd naar mij. Ik vond het zo bijzonder, ze stond daar zo mooi en stralend en steeds als we er langs liepen zei ze “kijk jouw mooie bloem, net zo mooi als jij.”

Wat kun je jezelf tegenkomen tijdens sessies en wat was het fijn om dit te mogen meemaken. Ja, soms dacht ik "makkelijk Mirjam", maar waar een wil is, is ook een weg en vooral veel liefde. Het heeft wat tranen en soms een gevecht met mezelf gekost maar dankzij Mirjam die echt een topper is heb ik het voor elkaar gekregen. Ik ben er nog niet, ben wel goed op weg. En Mirjam, je bent eerlijk, oprecht, een hart van goud, een prachtige vrouw en passie voor je werk wat je overigens erg goed doet!

Dank je wel, lieve Mirjam!

Mirjam heeft voor mij heel veel betekend in de coaching die ik van haar heb mogen ontvangen.

Britt Rietveld

"Mirjam heeft voor mij heel veel betekend in de coaching die ik van haar heb mogen ontvangen. Waarin ze heel goed kan begeleiden en kan bijstaan in het proces wat ik in dit geval doormaakte, een hele veilige bedding gecreëerd heeft voor mij en heel subtiel, maar daadkrachtig accentueert. Wat mijn krachtpunten zijn, wat mijn talent te zijn en maar ook het ondersteunen bij het loslaten van wat daartussen staat of wat er losgelaten maar geworden. 
 
Mirjam heeft mij heel veel inzicht gegeven door eigenlijk de spiegel te zijn voor mij, door te vertellen wat ze voelt en ervaart en dat als spiegel teruggeven. Ze, creëert een soort ruimte waardoor die transformatie heel snel en effectief wordt doorgevoerd. Het perspectief van denken kan helpen verruimen, maar ook het echt laten doorvoelen dat je de dingen anders kan doen of echt hetgeen gaat doen wat voor jou bestemd is. Alsof die trilling naar haar toekomt en weer direct terugkomt naar mij."

Ik heb me in dat stilte moment overgegeven, het gevecht tegen het onbenoemde losgelaten en ben met Mirjam op reis gegaan.

Corina

"Altijd druk met het gezin, werk, vrijwilligerswerk, rennen en vliegen om van alles te regelen. Door de jaren heen was ik mezelf blijkbaar verloren.

Mirjam heeft me ontzettend geholpen om me terug te laten kijken naar de persoon die ik was en die zeker nog in mij schuilt. 
Tijdens onze fijne wandelingen heeft ze mij de juiste handvatten aangereikt die ik nodig had. De gesprekken en oefeningen, die me echt raakte, hebben er voor gezorgd dat ik weer de rust in mijzelf kan vinden, zekerder ben en mezelf weer laat zien en horen.

Het heeft me geleerd dat je best de tijd mag nemen om even lekker te verdwalen.Dat je aandacht mag geven aan jezelf en je dromen, dat je de vrijheid niet moet 'willen hebben' maar het gewoon mag nemen."

Bedankt lieve Mirjam!

Ze tast door op zinnen waarvan ik zelf niet eens bewust van was dat er meer achter zat.

Floris Koek

"Ik heb al een groot deel van mijn leven trajecten gevolgd voor mentale hulp en ondersteuning. Uiteindelijk kwamen deze uit bij een teleurstellend resultaat waar ik dan maar zei dat ik ermee geholpen was zodat ik daar af kon sluiten. Toen ik de eerste keer bij Mirjam was voor een gesprek had ik al het idee “hè, dit kan wel eens anders worden”. Ik voelde me direct gehoord, begrepen en alsof ze snapte welk stukje puzzel ik zocht om aan mijn mentale puzzel bij te leggen.

Mirjam weet op verbazingwekkende wijze te “lezen” waar in je gedachten je dwars loopt en in de zin daarna spoort ze je al met een vraag aan die heel de mentale “dam” van dwarslopende gedachtes direct op schudden zet. Ik heb het altijd lastig gevonden emoties in woorden uit te drukken; in gesprekken bij Mirjam lijken deze zichzelf echter zelf uit te spreken. Ze tast door op zinnen waarvan ik zelf niet eens bewust van was dat er meer achter zat. En helpt mij op deze manier mijn gevoel voor mij begrijpelijk te maken zoals ik dat nog nooit heb gehad.

Sinds de gesprekken gaat het heel goed met mij; ik kan dingen laten gaan omdat ik snap waar ze vandaan komen en wat ik erbij voel. Ik voel me trots op prestaties waar ik door Mirjam haar aandacht even bij stil sta. Ook dat deze gelukt zijn door bewuste keuzes. Ik kan bijna niet in woorden uit drukken hoe ongelofelijk veel rust, geluk, blijdschap en hoop ik heb gekregen in de korte periode bij Water&Vuur."

Mirjam laat je weer teruggaan naar je gevoel, wat het belangrijkste is in het leven. Ik heb een paar sessies gehad, maar ik voel nú al dat ik groeiende ben als mens.

Tom den Ronden

"Mirjam Schut is een vrouw met gevoel voor jouw gevoel. Ze stelt vragen en laat jou de dingen inzien, welke je maken tot wie je bent. Het is wel eens lastig dit onder ogen te komen. De zaken waar je voor je gevoel wel eens tekort schiet, of waar je juist in uitblinkt. Zonder dat je het zelf echt doorhebt, krijg je diep gelaagde vragen voor je kiezen.

Mirjam laat je weer teruggaan naar je gevoel, wat het belangrijkste is in het leven. Ik heb een paar sessies gehad, maar ik voel nú al dat ik groeiende ben als mens. Mirjam raakt de juiste snaar en doorbreekt blokkades. Ze wakkert je vuur aan en laat de energie weer stromen. De juiste aanpak, het juiste gevoel en vooral de juiste persoon."

Ontdek wat anderen over Water en Vuur te vertellen hebben.
"Mirjam heeft me geholpen een deel uit mijn verleden los te laten en een plek te geven. Daarnaast heb ik weer leren voelen en leef ik meer in het moment."

Mirjam Boelhouwer