Ervaringen van anderen na hun avontuur

Het is vaak fijn om te lezen wat het anderen heeft opgeleverd, die je zijn voor gegaan. Ik neem je hieronder mee in hun verhalen.

Erdy Verbruggen

Afgelopen jaar heb ik na twintig jaar afscheid genomen van mijn baan. Hoewel fysiek afscheid nemen er door de omstandigheden en Corona niet echt van gekomen is, heeft Mirjam me geholpen dit systemisch wel te doen. En dat is echt belangrijk om te doen heb ik gemerkt, want na twintig jaar was ik behoorlijk verweven met de organisatie waar ik werkte. Heel mooi om inzichtelijk te krijgen wat deze baan me allemaal gebracht heeft en wat ik daarvan met me mee wil nemen naar de toekomst.

Mirjams ontwapenende manier van begeleiden is heel waardevol voor mij geweest. Haar liefdevolle confrontatie maakt glashelder wat er is in het moment en ze voelt feilloos aan wanneer er ook wat humor toegevoegd mag worden om wat lucht in het geheel te brengen. Het proces wat ik samen met Mirjam heb mogen doorlopen heeft me geholpen te gaan voelen wat mijn nieuwe pad mag zijn. En de eerste stappen daarin te zetten.
Dankjewel lieve Mirjam!

Suzanne Wisse

"Ik heb Mirjam leren kennen als een fijne, attente en meevoelende vrouw. Mirjam heeft mij begeleid in mijn persoonlijke ontwikkeling en in het nog beter neerzetten van mijn merk. Wat ik heb geleerd is dat het ondernemen zoveel leuker en interessanter wordt wanneer je dit samen mag doen, wanneer je je struggles kunt delen en wanneer er met je wordt meegedacht.

Alleen is echt alleen en vanuit die positie kom je niet zo snel verder. De samenwerking met Mirjam heeft ervoor gezorgd dat ik sprongen kon maken. Mirjam heeft mij aan het denken gezet, aan het werk gezet zodat ik verder kon komen. Zo kreeg ik meer inzicht in mijn familiesysteem, waar ik vandaan kom en wat ik vandaag de dag nog allemaal meeneem aan niet helpende overtuigingen. Ik kan hierin nu zachter zijn en er meer afstand van nemen. Mirjam heeft mij heeft mij laten praten zodat zij tot de meest magnifieke teksten kon komen die ik weer kon plaatsen op mijn website. Zodat ik nu veel beter naar buiten kan brengen wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Er zit nu meer structuur in mijn werkzaamheden, ik weet hoe ik de focus kan behouden en voel meer zelfvertrouwen over mijzelf en hetgeen ik uitdraag. Al met al was het een waar avontuur waar ik ben een warm gevoel op terugkijk."

Lieve Mirjam, dank je wel voor wie je bent en wat je doet.

Stefanie van Beijnum

"Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen om aan te slag te mogen gaan voor en met mezelf! Een deel loslaten uit het verleden was toch wel een van de belangrijkste dingen om weer te kunnen kijken naar het hier en nu! Dat had ik helemaal zelf niet zo in de gaten. Ik dacht dat het juist het hier en nu was waar ik zo’n “last” van had.

Fijn dat jij mij hebt geholpen laagje voor laagje af te pellen! Open zijn over gevoel naar familie en vrienden is wat dit mij ook gebracht heeft. Ik vond het erg fijn dat je elke week een stukje herhaalde van de laatste sessie, hoe was het met mij? En hoe is het gegaan? Om daarna kijken naar nieuwe uitdagingen."

Systemisch en intuitief groeicoach

Wendy van Zandvliet

"Wat ben ik je ontzettend dankbaar voor alles wat je voor mij hebt gedaan.
Onze eerste kennismaking was en voelde meteen goed. Ik ging een traject met je aan en jij met mij en wat heb ik veel geleerd. Het was confronterend, een lach en een traan, boos en bang alles kwam voorbij tijdens onze sessies midden in de natuur. In de regen of met een heerlijke zon. Een vlinder en een windvlaag die dan ineens uit het niets voorbij kwam.

We hadden zelfs een bloem vernoemd naar mij. Ik vond het zo bijzonder, ze stond daar zo mooi en stralend en steeds als we er langs liepen zei ze “kijk jouw mooie bloem, net zo mooi als jij.”

Wat kun je jezelf tegenkomen tijdens sessies en wat was het fijn om dit te mogen meemaken. Ja, soms dacht ik "makkelijk Mirjam", maar waar een wil is, is ook een weg en vooral veel liefde. Het heeft wat tranen en soms een gevecht met mezelf gekost maar dankzij Mirjam die echt een topper is heb ik het voor elkaar gekregen. Ik ben er nog niet, ben wel goed op weg. En Mirjam, je bent eerlijk, oprecht, een hart van goud, een prachtige vrouw en passie voor je werk wat je overigens erg goed doet! Dank je wel, lieve Mirjam!

Britt Rietveld

"Mirjam heeft voor mij heel veel betekend in de coaching die ik van haar heb mogen ontvangen. Waarin ze heel goed kan begeleiden en kan bijstaan in het proces wat ik in dit geval doormaakte, een hele veilige bedding gecreëerd heeft voor mij en heel subtiel, maar daadkrachtig accentueert. Wat mijn krachtpunten zijn, wat mijn talent te zijn en maar ook het ondersteunen bij het loslaten van wat daartussen staat of wat er losgelaten maar geworden. 
 
Mirjam heeft mij heel veel inzicht gegeven door eigenlijk de spiegel te zijn voor mij, door te vertellen wat ze voelt en ervaart en dat als spiegel teruggeven. Ze, creëert een soort ruimte waardoor die transformatie heel snel en effectief wordt doorgevoerd. Het perspectief van denken kan helpen verruimen, maar ook het echt laten doorvoelen dat je de dingen anders kan doen of echt hetgeen gaat doen wat voor jou bestemd is. Alsof die trilling naar haar toekomt en weer direct terugkomt naar mij."

Kennismaken met mij? Plan een ‘Back on track’ gesprek.

Corina

"Altijd druk met het gezin, werk, vrijwilligerswerk, rennen en vliegen om van alles te regelen. Door de jaren heen was ik mezelf blijkbaar verloren.

Mirjam heeft me ontzettend geholpen om me terug te laten kijken naar de persoon die ik was en die zeker nog in mij schuilt. 
Tijdens onze fijne wandelingen heeft ze mij de juiste handvatten aangereikt die ik nodig had. De gesprekken en oefeningen, die me echt raakte, hebben er voor gezorgd dat ik weer de rust in mijzelf kan vinden, zekerder ben en mezelf weer laat zien en horen.

Het heeft me geleerd dat je best de tijd mag nemen om even lekker te verdwalen.Dat je aandacht mag geven aan jezelf en je dromen, dat je de vrijheid niet moet 'willen hebben' maar het gewoon mag nemen."

Bedankt lieve Mirjam!

Floris Koek

"Ik heb al een groot deel van mijn leven trajecten gevolgd voor mentale hulp en ondersteuning. Uiteindelijk kwamen deze uit bij een teleurstellend resultaat waar ik dan maar zei dat ik ermee geholpen was zodat ik daar af kon sluiten. Toen ik de eerste keer bij Mirjam was voor een gesprek had ik al het idee “hè, dit kan wel eens anders worden”. Ik voelde me direct gehoord, begrepen en alsof ze snapte welk stukje puzzel ik zocht om aan mijn mentale puzzel bij te leggen.

Mirjam weet op verbazingwekkende wijze te “lezen” waar in je gedachten je dwars loopt en in de zin daarna spoort ze je al met een vraag aan die heel de mentale “dam” van dwarslopende gedachtes direct op schudden zet. Ik heb het altijd lastig gevonden emoties in woorden uit te drukken; in gesprekken bij Mirjam lijken deze zichzelf echter zelf uit te spreken. Ze tast door op zinnen waarvan ik zelf niet eens bewust van was dat er meer achter zat. En helpt mij op deze manier mijn gevoel voor mij begrijpelijk te maken zoals ik dat nog nooit heb gehad.

Sinds de gesprekken gaat het heel goed met mij; ik kan dingen laten gaan omdat ik snap waar ze vandaan komen en wat ik erbij voel. Ik voel me trots op prestaties waar ik door Mirjam haar aandacht even bij stil sta. Ook dat deze gelukt zijn door bewuste keuzes. Ik kan bijna niet in woorden uit drukken hoe ongelofelijk veel rust, geluk, blijdschap en hoop ik heb gekregen in de korte periode bij Water&Vuur."

Tom den Ronden

"Mirjam Schut is een vrouw met gevoel voor jouw gevoel. Ze stelt vragen en laat jou de dingen inzien, welke je maken tot wie je bent. Het is wel eens lastig dit onder ogen te komen. De zaken waar je voor je gevoel wel eens tekort schiet, of waar je juist in uitblinkt. Zonder dat je het zelf echt doorhebt, krijg je diep gelaagde vragen voor je kiezen.

Mirjam laat je weer teruggaan naar je gevoel, wat het belangrijkste is in het leven. Ik heb een paar sessies gehad, maar ik voel nú al dat ik groeiende ben als mens. Mirjam raakt de juiste snaar en doorbreekt blokkades. Ze wakkert je vuur aan en laat de energie weer stromen. De juiste aanpak, het juiste gevoel en vooral de juiste persoon."

Job Dijsselbloem

"Ik ben een open boek voor iedereen. Wanneer ik merk dat er oprechte interesse is, wordt dat beloond met het open en bloot stellen van de persoon Job. Mirjam weet voor mij de juiste vragen te stellen, waardoor ze nog dichter bij mijn 'kern' weet te komen dan dat ik op voorhand zelf durfde te kijken. Door het coachingstraject van Mirjam kom ik achter mijn sterktes en zwaktes en wordt ik uitgedaagd om dieper dan de oppervlakte te kijken. Door deze inzichten leer ik mijzelf en waar ik vandaan kom beter te begrijpen, wat rust en ruimte geeft om mezelf persoonlijk te ontwikkelen. Mijn sterke punten in te zetten en mijn zwaktes aan te pakken. Mirjam weet hoe zij mij moet begeleiden in de tocht die ik nu met mezelf aan het maken ben en heeft die oprechte interesse in wie ik echt ben. Ik merk dat ik stappen aan het zetten ben die ik niet had kunnen maken zonder goed naar de essentie van mezelf te kijken en de hulp van Mirjam hierin."

Benieuwd naar mijn verhalen?

Ingrid

"De coachingsessies bij jou hebben mij gebracht dat ik meer rust heb in mijn hoofd en in mijn leven heb gekregen. Ik kan de dingen beter op een rijtje zetten, meer relativeren. Heb vervelende situaties uit het verleden een plekje kunnen geven door bv. familieopstellingen. De sessies hebben mij inzicht geven wat betreft de toekomst, hoe om te gaan wanneer zich bepaalde situaties weer voor doen/wanneer bepaalde gevoelens weer naar boven komen. Ik voel me zekerder, heb meer vertrouwen.

Ik voel mij een heel ander mens, een sterkere persoonlijkheid. Je bent een liefdevolle vrouw, straalt rust uit, vertrouwen, kracht en voelde precies aan wat erin mij afspeelde. Dat vond ik het meest bizarre! Maar zo mooi en fijn, zeker in mijn geval omdat ik het wat lastiger vind mezelf te verwoorden. Ik ben je ontzettend dankbaar voor alle fijne tips die je me hebt gegeven je bent echt mijn reddende engel geweest!"

De kracht van paarden

Sydney Schelvis

“Ik ging de dag in zonder verwachting, en vertrok met een heel bijzondere dag achter de rug. Met name de manier waarop de groep zich continue ging herschikken aan de hand van het doen en laten van de paarden. En wat dit vervolgens teweegbracht binnen de groep vond ik erg bijzonder om mee te maken. Dit alles onder leiding van Mirjam en Esther, die als bakens van rust en vertrouwen de groep bijstonden.”

De kracht van Paarden

De kracht van paarden

Sietske Adema

"Wauw wat een ervaring...zowel de reacties van de paarden als wat er gebeurde in de opstellingen met de groep. Ik ging er zonder verwachtingen in en was vooral heel nieuwsgierig. Het heeft voor mij echt iets heel moois in beweging gezet. En wat een betrokken en deskundige coaches, dank Mirjam en Esther!

Adrie Smits

De kracht van paarden

Adrie Smits

"Ik als representant wist niet wat te verwachten. Maar wat ik die dag ervaarde is met geen pen te beschrijven. Dat paarden zo kunnen reageren op mensen en dat jij dat dan ook zo perfect aanvoelt waar mensen tegenaan lopen. Wat een wisselwerking coach - paard - cliënt. Petje af voor jou als coach, kippenvel."

Vind me

Fluitenkruid 30

5236 TL ’s-Hertogenbosch

+31 6 5261 9461

mirjam@waterenvuur.nl

KvK nr. 73001120

BTW NL001680100B18

Vertel me